تا به حال شده که بخواهید به فکر اجرا و تاسیس سایت شخصی برای خویش باشید و بخواهید خودتان کار طراحی و شخصی سازی آن را سپریدن دهید و یک تنه کل ی ساختار و قالب و اجزای سایت خود را شخصا راهنمایی و مدیریت کنید؟ احتمالا اسم وردپرس به گوشتان خورده باشد و سوالی که پیش می آید این است که سیستم مدیریت محتوای وردپرس چیست، کاربردش چیست و نحوه کاربرد و پیشه با آن چگونه است؟
سعی خواهیم کرد در این تعلیم به زبانی ساده این سوالات را پذیرش بدهیم، تا کاربران که بازپسین تصمیم به ساختن سایت برای خودشان گرفته اند و هنوز اطلاعات زیادی در این مقوله ندارند، پذیرش سوال ” وردپرس چیست؟ ” برایشان بطور کامل صریح شود.
CMS یا سیستم مدیریت محتوای چیست؟
برای رسیدن به پذیرش سوال
طراحی سایت وردپرس چیست؟ پیش درآمد باید با مفهوم CMS آشنا شوید. برای ساخت یک وبسایت ساده از کد نویسی html و css استفاده میشود، ولی مدیریت چنین سایتی برای کاربران معمولی امکانپذیر نیست.
چرا که در این نوع سایتها برای سپریدن هر کاری نیاز به دانش برنامه نویسی تحت وب هست، مثلاً برای قراردادن یا یک مطلب جدید در سایت باید صاحب آن سایت بتواند یک صفحه جدید ایجاد کند و …
این کار برای کسی که با کدنویسی آشنایی ندارد کاری سخت و عملاً غیر شدنی است. عیب دیگر این سایتها این است که فقط یک سری متن و تصویر را که از قبل در آنها گنجانده شده نمایش میدهند و هیچ قابلیت خاصی ندارند و مثلاً حتی از داشتن یک سیستم ثبت اسم کاربری ساده و یا سیستم اخذ نظرات کاربران محروم هستند،
چه برسد به امکانات پیشرفته مشابه فروشگاه آنلاین و سیستم انتشار محتوای اتوماتیک و غیره. به این طور سایتها در اصطلاح سایتهای ایستا (استاتیک) گفته میشود که البته با اینکه هنوز حدود نیمی از سایتهای جهان از این نوع هستند، اما تدریجا نسل آنها رو به انقراض است.
به همین دلیل برنامه نویسان به سراغ برپایی CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا برای سایتها رفتند (CMS مخفف Content Management System میباشد) و با ایجاد پنل مدیریت برای سایتها، استفاده از سایت را برای همگان آسان سازی کردند الی کاربرانی که هیچ آشنایی خاصی با برنامه نویسی ندارند، به راحتی و به وسیله درگ اند دراپ و چند کلیک ساده بتوانند سایت خودشان را به شکل دلخواه در بیاورند و انواع درونمایه همچون متن، تصویر، ویدئو و غیره را به سادگی به سایت خودشان اضافه کنند.
همچنین با ایجاد CMS ها امکانات زیاد زیادی به سایتها اضافه شد و سایتها از حالت ایستا (استاتیک) به حالت پویا (داینامیک) تبدیل شدند.
وردپرس چیست؟
وردپرس هم یک سیستم مدیریت محتواست و به راستی میتوان گفت در بین ده ها سیستم مدیریت محتوا که دائماً نیز بر شمار آنها افزوده میشود، وردپرس محبوبترین CMS در کل دنیاست و بیش از ۲۵% کل سایتهای موجود در دنیا از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای خود سهم می برند. در پایین به مواردی اشاره میکنم لغایت به اهمیت وردپرس اغلب پی ببرید:
در ادامه بخوانید
راهکارهای مهم افزایش سرعت سایت وردپرسی در موبایل
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز (Open Source) است، یعنی هر برنامه نویسی می تواند تغییرات دلخواه خود را در کد هسته آن برپایی کرده و وانگهی به گسترش آن کمک کند.
استفاده از آن رایگان است و به راحتی در دسترس عموم پیمان دارد.
لغایت این لحظه بیش از ۱۰۰ میلیون سایت از سیستم مدیریت محتوای وردپرس کاربرد کرده اند.
وردپرس به بیش از ۴۰ زبان پرکاربرد دنیا ترجمه شده و باره کاربرد قرار میگیرد که احد از این زبانها پارسی است.
حدود ۵۰% سایتها در کل گیتی از CMS ها (سیستم های مدیریت محتوا) بهرهگیری می کنند و بیش از ۵۷% کل سایتهایی که دارای سیستم مدیریت درونمایه هستند از وردپرس بهره می برند.
بر پایه احصاء گوگل، بیش از ۴۰ میلیون بار در ماه وردپرس و کلمات کلیدی پیوسته با آن بدست کاربران باره جستجو قرار می گیرد.
کد هسته وردپرس الی کنون بیش از ۱۰۰ بار بدست تیم توسعه دهنده آن بروزرسانی شده است.
تا کنون نزدیک ۵۰ هزار افزونه (plugin) برای وردپرس ارائه شده است که بیش از ۸۰% آنها مجانی هستند.
وردپرس دارای چند هزار قالب مجانی و چیره دست پریمیوم است.
بیش از ۵۰ وبسایت از بین ۱۰۰ وبسایت و تارنگار برتر گیتی از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت درونمایه کاربرد می کنند.
به کارگیری وردپرس بسیار راحت است و واقعاً ظرف کمتر از پنج دقیقه و با انجام چند کلیک ساده نصب شده و حاضر کاربرد می گردد.
تعداد بیشمار کاربران و گسترش دهندگان و وانگهی بروزرسانی های دائمی، وردپرس را به یکی از امن ترین سیستم های مدیریت محتوا تبدیل کرده است.
قویترین سیستم مدیریت محتوا از نظر SEO محسوب میشود.
بیش از ۸۰% قالب ها و افزونه های آن بصورت رایگان ارائه میشوند.
با توجه به این آمار و آمارهای دیگری که از روشنگری آن خودداری میکنم، وردپرس محبوبترین CMS در همه دنیاست.
با اینکه سیستم های مدیریت محتوای دیگری همچون درپال و جوملا بعد از وردپرس در ردیف های بعدی از نظر محبوبیت هستند، ولی در برابر وردپرس حرفی برای گفتن ندارند.
به خصوص که در چند سال تازه تیم توسعه دهنده با امکانات جدیدی که دائماً به آن اضافه می کنند، فاصله زیادی را بین وردپرس و دیگر CMS های رقیب برپایی کرده اند و طبق شمردن روز به روز بر محبوبیت آن افزوده میشود.
در این مطلب کوشش کردم در چند جمله اختصار و به ساده ترین شکل شدنی مفهوم وردپرس را برای شما کاربران عزیزی که اخیر به دنیای وردپرس پیوستید شرح بدهم و شما را با این سیستم مدیریت محتوای دوست داشتنی آشنا کنم. امیدوارم توانسته باشم مطلب مفیدی را ارائه بدهم.
برای آشنایی بیشتر با شیوه استفاده از این سیستم لطفاً ما را در مطالب بعدی پیگیری کنید و اگر مطالب سایت ما به عقیده شما سودمند بود سعی کنید این مطالب را با رفقا و آشنایانتان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم در چهره علاقمندی بتوانند از این مطالب بهرهگیری کنند و برای خودشان یک سایت راه اندازی کنند.