بهروزرسانی، بهروزرسانی و باز هم بهروزرسانی! کلمهای که با شنیدن آن یا به یاد حفرههای امنیتی میافتیم یا به امکانات جدیدتر فکر میکنیم. بهروزرسانی در ویندوز نیز در بیشتر موارد به همین دو دلیل صورت میگیرد؛ یعنی یا حفرههای امنیتی و مشکلات موجود در سیستمعامل رفع میشود یا قابلیت جدیدی به آن اضافه میشود. این افزودن قابلیت جدید زمانی بیشتر میشود که در حال آزمایش نسخههای جدید سیستمعامل همچون ویندوز 10 باشید.
همانطور که میدانید ویندوز شما تنظیمات مختلفی را برای بهروزرسانی و ریاستارت کردن رایانه پس از انجام عملیات بهروزرسانی در اختیارتان قرار میدهد. شما میتوانید عملیات بهروزرسانی خودکار را غیرفعال کنید یا آن را روی حالت دانلود خودکار قرار دهید. همچنین میتوانید حالت دانلود و نصب خودکار را انتخاب کنید تا بدون دخالت شما این عملیات صورت گیرد.
یکی از مشکلاتی که همواره کاربران ویندوز با آن مواجه هستند، ریاستارت شدن ناگهانی رایانه پس از نصب فایلهای بهروزرسان ویندوز است. سیستمعامل ویندوز در صورتیکه عملیات بهروزرسانی را به پایان برساند با نمایش پیغامی از شما میخواهد رایانه را ریاستارت کنید یا زمان آن را به تعویق بیندازید.
این تعویق انداختن زمان میتواند مفید باشد اما گاهی ممکن است به دلایلی از رایانه خود دور شوید. (مثلا مدیرعامل شرکت با شما کار داشته باشد یا فرزندتان در منزل نیازمند کمک شما باشد) در چنین شرایطی هنگامی که رایانه به حالت استراحت (Idle) وارد شود، سیستمعامل گمان میکند در حال استفاده از آن نیستید و عملیات ریاستارت را اجرا میکند و این در حالتی است که ممکن است شما برنامههایی را بهصورت باز و بدون ذخیره کردن تغییرات اعمال شده روی آنها رها کرده باشید که با این اتفاق، همه زحمات شما هدر میرود!
خوشبختانه ویندوز 10 برای جلوگیری از بروز این مشکل و ممانعت از نمایش پیغام هشدار تعویق زمان ریاستارت، گزینه ریاستارت شدن در زمان مشخص را در اختیار شما قرار میدهد.
برای استفاده از این قابلیت باید به روش زیر عمل کنید:
1 ـ منوی Settings را باز کرده و به بخش Update & recovery مراجعه کنید.
2 ـ پس از انتخاب بخش Windows Update روی Check for updates کلیک کرده و منتظر بمانید بررسی بهروزرسانی جدید به پایان برسد.
3 ـ در صورتیکه بهروزرسانی جدیدی در دسترس باشد، عملیات دانلود و نصب آن آغاز شده و در پایان در صورتیکه بهروزرسانی نیازمند ریاستارت شدن رایانه باشد، پیغامی مبنی بر ریاستارت کردن برای شما بهنمایش درخواهد آمد. در این مرحله با انتخاب گزینه Select a restart time میتوانید روز و زمان ریاستارت شدن را مشخص کنید.
4 ـ همچنین در صورتیکه تمایل دارید همیشه گزینه انتخاب زمان ریاستارت برای شما نمایش داده شود میتوانید روی لینک Advanced options کلیک کنید.
5 ـ در پنجره جدید و در بخش Choose how updates are installed گزینه Notify to schedule restart را انتخاب کنید و پنجرههای فعال را ببندید.
6 ـ از حالا به بعد هر گاه عملیات بهروزرسانی نیازمند ریاستارت شدن رایانه باشد، پنجره اختصاص زمان برای شما بهنمایش درآمده و میتوانید با خیال راحت تا فرا رسیدن زمان مشخص شده، از رایانه خود استفاده کرده یا به انجام کارهای دیگر خود بپردازید.
حتما برای شما هم پیش آمده که با فولدرهایی برخورد کرده باشید که نه می شود نامشان را تغییر داد و نه می توان حذفشان کرد. شاید تعجب کرده باشید و فکر کنید که این فقط کار یک ویروس است یا اینکه مشکلی برای سیستم عاملتان به وجود آمده است. با اینکه این موارد می توانند درست باشند اما جالب است که بدانید خودتان هم می توانید در صورت نیازتان این کار را انجام دهید و فولدری که قابلیت حذف شدن و تغییر نام ندارد ایجاد کنید. با ما باشید تا به شما این کار را آموزش دهیم.
(دقت داشته باشید که فولدرتان را در درایوی که ویندوز روی آن نصب شده ایجاد نکنید).
کلیدهای ترکیبی win+R را بفشارید تا برنامه Run اجرا شود و CMD را تایپ کنید تا وارد محیط Command Prompt شوید.
در CMD عبارت «:D» را تایپ کرده و کلید اینتر را بفشارید. البته دقت داشته باشید که بجای «:D» نام درایوی که فولدرتان را در آن ایجاد کرده اید را بنویسید.
عبارت «\md con» را تایپ و اینتر کنید. (دستور md در DOS، برای ساخت دایرکتوری استفاده میشود.)
به جای عبارت con، میتوانید یکی از عبارتهای زیر نیز استفاده کنید.
aux, lpt1, lpt2, lpt3, lpt4, lpt5, lpt6, lpt7, lpt8, lpt9
توجه:عبارات بالا نام فولدر شما هستند که باید به همین صورت باشد. چرا که اینها، اسامی رزرو شده در ویندوز هستند.
حالا اگر به درایو موردنظرتان نگاهی بیندازید، یک دایرکتوری به اسم con یا اسمی که انتخاب کرده اید وجود دارد؛ که البته نمیتوان آن را پاک کرد و هنگام پاک کردن با پیغام خطای ویندوز میشوید. البته ما در ویندوز ۸ نتوانستیم وارد این فولدر شویم اما برای وارد شدن به این فولدر باید ابتدا نام آن را تغییر دهید که البته این کار را هم باید به وسیله CMD انجام دهید. ابتدا باید وارد دایرکتوری ای که پوشه را در آن ایجاد کرده اید شوید به این صورت که مثلا اگر فولدرتان در درایو D ایجاد شده است در CMD باید دستور «:D» را تایپ کنید.
بعد از اینکه وارد دایرکتوری موردنظر شدید دستور زیر را وارد کنید:
ren\\.\D:\con NewName
با این دستور نام پوشه ایجاد شده تان از con به NewName تغییر خواهد کرد و پس از این تغییر شما می توانید وارد فولدر شوید و فایل هایی درون آن کپی کنید. البته دقت داشته باشید که اگر نام دیگری از لیست بالا برای پوشه تان از انتخاب کرده بودید در این دستور هم باید به جای con نامی که قبلا انتخاب کرده بودید را وارد کنید.
ren\\.\D:\NewName con
بعد از اتمام کار با دستور بالا اسم پوشه را دوباره به con یا اسم هایی که قبلا گفته ایم برگردونید و حالا دوباره نه می توانید این پوشه را پاک کنید و یا وارد آن شوید ولی دقت داشته باشید که فایل هایی که در این پوشه وجود دارند برایشان مشکلی پیش نمی آید و فقط از دسترس افراد ناشناس در امان هستند.
همانگونه که در بالا اشاره کردیم، پاک کردن این فولدر به طور معمول امکانپذیر نیست و باید مراحل زیر را دنبال کرد:
CMD را اجرا کنید.
عبارت «:D» تایپ کرده و کلید اینتر را فشار دهید. (D نام درایوی که دایرکتوری مرحله قبل را در آن ساختید.)
حالا عبارت «\rd con» را تایپ کرده و اینتر کنید. (دستور rd برای حذف دایرکتوری در DOS استفاده میشود.)
اگر وارد دایرکتوری شوید، فولدر را نخواهید دهید چون به کمک دستور گام سوم پاک شده است.
البته اگر از دستور تغییر نام استفاده کنید فولدرتان کاملا مثل یک فولدر معمولی می شود و می توانید آن را به صورت دستی هم حذف کنید.
به عنوان راهنمایی باید به شما بگوییم می توانید از این روش برای مخفی کردن فایل هایتان بهره ببرید.
تا پیش از انتشار ویندوز 8، قابلیت اشتراکگذاری در ویندوز به معنای استفاده مشترک کاربران متصل به یک شبکه رایانهای از فایلها بود. به عبارت دقیقتر شما فایل یا مجموعهای از فایلها را در رایانه خود به اشتراک میگذاشتید و دیگر کاربرانی که به هر روش به شبکه شما متصل بودند، میتوانستند از اطلاعات اشتراکگذاری شده شما استفاده کنند.
با گسترش استفاده از تلفنهایهمراه هوشمند و تبلتها، قابلیت اشتراکگذاری در این دستگاهها تعریف جدیدی پیدا کرد. در این دستگاهها هنگامی که از قابلیت Share یا همان اشتراکگذاری کمک میگیرید، مجموعهای از سرویسها و برنامههایی که روی دستگاه شما نصب شده بهنمایش درآمده و به شما این امکان را میدهد اطلاعات انتخاب شده را از طریق هریک از این سرویسها یا برنامهها با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید. برای مثال شما میتوانید یک عکس ذخیره شده روی دستگاه هوشمند خود را با دیگر کاربران در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید یا یک فایل متنی را از طریق ایمیل برای یک یا چند نفر ارسال کرده و به این ترتیب اطلاعات مورد نظر را با آنها به اشتراک بگذارید.
در ویندوز 8 این نوع قابلیت اشتراکگذاری برای رایانهها نیز طراحی شد. بهاینترتیب شما هنگام استفاده از سیستمعامل ویندوز نیز میتوانید فایلهای خود را انتخاب کنید و از طریق سرویسهای آنلاین یا برنامههایی که قابلیت اشتراکگذاری دارد، آن را با دیگر کاربران مشترک شوید. این قابلیت در ویندوز 8 با استفاده از نوار Charm و کلیک روی گزینه Share امکانپذیر بود،
اما در ویندوز 10 چنین گزینهای وجود ندارد! البته این گزینه در نوار Charm وجود ندارد و در این مطلب قصد داریم شما را با مکان جدید گزینه Share در ویندوز 10 و روش استفاده از آن در این نسخه از سیستمعامل ویندوز آشنا کنیم.
قدم اول: انتخاب فایلهای موردنظر
در ویندوز 10 برای به اشتراکگذاری فایلها باید از ویندوز اکسپلورر کمک بگیرید؛ سپس با کلیک روی آیکون Computer یک پنجره ویندوز اکسپلورر را باز کرده و به محل ذخیرهسازی فایل موردنظر روی هارددیسک بروید. پس از مشاهده فایل موردنظر آن را به حالت انتخاب درآورده و به مرحله بعد مراجعه کنید.
توجه داشته باشید هر فایلی با هر سرویس قابل اشتراکگذاری نیست. برای مثال یک فایل اجرایی exe یا Dll توسط فیسبوک قابلیت اشتراکگذاری ندارد.
8- سرعت صفحه
گوگل بارها گفته که سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی ست اما هنوز بسیاری از وبسایت ها برای این جستار بهینه سازی نمی کنند. هدف گوگل یا باقی موتورهای جستجو اینه که جستجوگر ریزبین ترین نتایج را در تند ترین زمان برای کاربران فراهم کنه ، مسلماً در سال های آینده سرعت صفحه به عنوان یک عامل رتبه بندی اهمیت اکثریت می گیره. وب سایت های سریع مایه شفا تجربه کاربر و دلگرمی بازدید کننده به برگشت مجدد به سایت است. به علاوه وب سایتی که کمتر از 4 ثانیه بارگذاری می شه احتمالات زیر رو اغلب می کنه :
رتبه بهتر در نتایج جستجو
دریافت بازدید بیشتر صفحه به ازای هر کاربر
رضایت بازدیدکننده از وب سایت
9- اخذ لینک از تارنما های دیگر
وقتی درباره سئو صحبت می نماییم نمیشه که از اهمیت لینک تشکیل چشم پوشی نماییم ، دلیلش هم اینه که عوامل سئو بیرون از سایت (Off-Page SEO) نقش مهمی رو در الگوریتم رتبه بندی گوگل بازی می کنن. بهینه سازی و سئو سایت می دونم که این جستار برای مبتدیان سئو مشکله بعد بیاید از اول شروع نماییم :
قدم دوم: منوی اشتراکگذاری
همانطور که گفتیم دسترسی به گزینه Share از نوار Charm امکانپذیر نیست. برای دسترسی به این گزینه از تب Share در پنجره ویندوز اکسپلورر کمک بگیرید. با کلیک روی این تب، گزینه Share با آیکون همیشگی آن که شامل سه نقطه روی محیط یک دایره است، بهنمایش درمیآید.
توجه داشته باشید باتوجه به نوع یا تعداد فایلهای انتخابی شما ممکن است گزینه Share غیرفعال باشد و گزینههای دیگری همچون zip یا Email و... فعال باشد. بهعنوان مثال هنگامی که چند فایل را همزمان انتخاب کنید گزینه Email فعال است.
قدم سوم: انتخاب ابزار اشتراکگذاری
پس از انتخاب فایل موردنظر و کلیک روی Share، نوار اشتراکگذاری برای شما بهنمایش درآمده و باتوجه به نوع فایل و ابزارهای موجود در سیستمعامل، گزینههایی بهعنوان کانال اشتراکگذاری در اختیار شما قرار میگیرد. با انتخاب هریک از گزینههای موردنظر و ادامه مراحل میتوانید براحتی اطلاعات موردنظرتان را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
تنظیمات اشتراکگذاری
چنانچه قصد دارید فهرست گزینههای در دسترس برای اشتراکگذاری را مدیریت کرده یا در آنها تغییراتی اعمال کنید باید به منوی Settings در سیستمعامل بروید و پس از مراجعه به بخش System، گزینه Share را از سمت چپ انتخاب کرده و در ادامه در سمت راست تغییرات موردنظرتان را اعمال کنید.
توجه: در ویندوز 8 شما میتوانستید از هر بخش از ویندوز به نوار Charm دسترسی یافته و با کلیک روی Share اطلاعات موردنظر را به اشتراک بگذارید. با وجود تغییر در این قابلیت و دسترسی به این گزینه از پنجره ویندوز اکسپلورر، امکاناتی مانند اشتراکگذاری یک سایت از مرورگر امکانپذیر نیست، اما احتمال میرود تا انتشار نسخهنهایی ویندوز 10 برای این مشکلات راهحل مناسبی ارائه شود.اگر از آن دسته کسانی هستید که علاقه زیادی به بازی های رایانه ای دارید و در حال بازی کردن گرافیک رایانه شما کند شده و بازی با دشواری انجام می شود با این ترفند می توانید کارت گرافیک خود را تقویت کنید و از بازی کردن لذت ببرید.
ابتدا بر روی آیکون My Computer در دسکتاپ راست کلیک کرده و Propeties را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده به تب Advanced رفته و از قسمت Startup and Recovery روی دکمه Setting کلیک کنید.
در پنجره جدید باز شده، در قسمت پایین و بخش Write debugging information روی لیست کشویی موجود کلیک کنید.
خواهید دید که در داخل منو 3 گزینه وجود دارد. آن را بر روی Compelet memory dump تنظیم کنید.
تمام پنجره ها را OK کرده و خارج شوید. در پایان سیستم را مجدد راه اندازی کنید.
توجه: این ترفند در ویندوز 7 و 8 و 8.1 قابلیت اجرا دارد.
نرم افزار Microsoft PowerPoint یکی از قویترین نرم افزارهای ساخت صفحات و اسلایدهای جذاب است.
اکثر اسلایدهای پاورپوینت تنها از متن و نهایتاً تصویر تشکیل شده اند. ما در این گزارش قصد داریم نحوه قرار دادن کلیپ های فلش با فرمت SWF در اسلایدهای پاورپوینت را به شما آموزش دهیم.
نکته: اطمینان پیدا کنید نرم افزار Flash Player بر روی ویندوز نصب شده باشد تا ویندوز قابلیت نمایش فایل های فلش را داشته باشد.
ابتدا فایل پاورپوینت که قصد دارید فایل فلش را در درون آن جای دهید را باز کنید و به اسلاید مورد نظر بروید.
گام 1
بر روی دکمه دایره شکل آفیس در بالا سمت چپ برنامه کلیک کنید.
گام 2
در منوی ظاهر شده بر روی دکمه PowerPoint Options کلیک کنید.
گام 3
در پنجره باز شده،در همان تب Popular تیک گزینه Show Developer Tab Ribbon را بزنید و OK کنید.
گام 4
در درون برنامه،در نوار بالای صفحه یا به اصطلاح Ribbon به تب Developer بروید.
گام 5
بر روی دکمه با عنوان More Controls که با آیکن چکش مشخص شده است کلیک نمایید.
گام 6
در منوی باز شده گزینه Shockwave Flash Object را انتخاب کنید.
گام 7
با استفاده از ماوس، در درون اسلاید یک مستطیل یا مربع رسم نمایید که محل قرار گرفتن فایل فلش را مشخص می کند.
گام 8
بر روی مستطیل یا مربع پدید آمده راست کلیک کنید و Properties را انتخاب نمایید.خواهید دید که یک نوار ابزار عمودی ظاهر خواهد شد که در درون آن، قسمتی با عنوان Movie وجود دارد.شما باید آدرس فایل فلش مورد نظر خود (که بر روی هارد ذخیره شده است) را در ستون روبروی Movie درج نمایید.
به عنوان مثال اگر فایل با نام Myflash.swf در درایو D ذخیره شده است، باید نحوه آدرس دهی به شکل D:MyFlash.swf باشد.همچنین اگر فایل فلش بر روی یک فضای اینترنتی ذخیره شده است میتوانید آدرس آن را نیز بدهید.
گام 9
پس از این کار میتوانید تنظیمات دیگر مربوط به فایل فلش را ویرایش نمایید.با تغییر Playing میتوان نحوه اجرای اتوماتیک یا دستی فایل فلش در درون اسلاید را تعیین نمود و با تغییر Loop میتوان تکرار یا عدم تکرار فایل فلش پس از اتمام را تنظیم کرد.
نکته: پس از ذخیره فایل، به این نکته مهم دقت کنید که فایل فلش به طور مستقیم از هارددیسک فراخوانی میشود و در خود فایل پاورپوینت ذخیره نخواهد شد.در نتیجه اگر قصد دارید آن را به یک کامپیوتر دیگر منتقل کنید حتماً به این موضوع توجه داشته باشید.همچنین اگر کلیپ فلش از روی هارد پاک شود یا محل آن تغییر کند و یا تغییر نام پیدا کند، در درون فایل پاورپوینت چیزی نمایش داده نخواهد شد و بایستی مجدد آن را در درون فایل پاورپوینت آدرس دهی کنید.
نکته: برای جلوگیری از بروز این قبیل مشکلات، میتوانید فایل فلش را در کنار فایل پاورپوینت خود قرار دهید.در این صورت در هنگام آدرس دهی به فایل، فقط ذکر اسم فایل فلش کافی است.