یکی از شرکتهایی که در زمینه ساخت و عرضه نرم افزارهای گوناگون فعالیت چشمگیری داشته، شرکت مایکروسافت است. این شرکت طیف وسیعی از نرم افزارهای کاربری از جمله ویرایش متن، ویرایش عکس، مدیریت سایت، ابزار مهندی و ... را تولید کرده و در قالب مجموعه Microsoft Office در دسترس کاربران سراسر جهان قرار داده است.
در قسمت قبلی با نحوه آغاز کار نرم افزار مایکروسافت ورد (Microsoft Word) آشنا شدیم و در این قسمت قصد داریم به معرفی گزینههای منوی اولیه مایکروسافت ورد بپردازیم. شما میتوانید قسمت قبلی آموزش Microsoft Word از طریق این لینک مشاهده کنید.
تصویری که در ادامه مشاهده میکنید اولین نمایی است که کاربر هنگام ورود به نرم افزار مایکروسافت ورد مشاهده میکند. در این قسمت قصد داریم به معرفی تک تک ارکان صفحه اولیه ورد بپردازیم تا کاربران نمای کلی نسبت به گزینههای اساسی مایکروسافت ورد (Microsoft Word) داشته باشند.
معرفی گزینههای منوی اولیه مایکروسافت ورد
گزینه File Tab چیست؟
گزینه File Tab مشابه گزینه Office در مایکروسافت آفیس 2007 است که به دلایل مختلف در نسخه جدیدتر یعنی 2010، به این نام شناخته میشود. کاربر با کلیک بر روی این گزینه میتواند Backstage view یا همان نمایه زیرین ورد را مشاهده کند. این گزینه زمانی کاربرد دارد که شما بخواهید فایلی را اجرا کرده و یا فایل ادیت شده خود را ذخیره نمایید. همچنین ایجاد یه فایل ورد جدید و پرینت گرفتن از فایل ورد شما نیز از طریق همین گزینه صورت میگیرد.
منوی Quick Access Toolbar چیست؟
این منو دقیقا بالای گزینه File Tab قرار دارد و همانطور که از نام آن مشخص است، از طریق این گزینه کاربران میتوانند دسترسی سریع به ذخیره سازی فایل خود داشته باشند. همچنین زمانی که اشتباهی در ورد رخ میدهد [ برای مثال متنی به اشتباه پاک میشود ] کاربر میتواند از طریق این گزینه به عمل قبلی بازگشته و متن خود را بازیابی کند.
اموزش کار با نرم افزار ورد
نمای کلی منوی Ribbon
منوی Ribbon شامل دستورالعملهایی میشود که در سه ستون مختلف دستهبندی شدهاند:
Tabs: این بخش در بخش فوقانی منوی Ribbon به نمایش درآمده است و شامل گروهی از دستورالعملهای مشابه مانند Home, Insert و Page Layout میشود.
Group: این بخش نیز به تفکیک دستورالعملهای مشابه ساخته شده است که بیشتر اثرگذاری آنها بر روی متن ورد است. نام هریک از گروههای این بخش در پایین هریک نوشته شده است.
Command: این بخش به صورت مستقیم شامل دستورالعملهای قابل اجرا میشود که نظم قرارگیری آن مانند دو گروه فوق است.
بخش Title bar در ورد چیست؟
بخش Title bar در فوقانیترین قسمت صفحه ورد اجرا شده قرار دارد و نام فایل اجرا شده را به صورت کامل نشان میدهد.
ابزار Rulers چه کاری انجام میدهد؟
نرم افزار مایکروسافت ورد (Microsoft Word) دارای دو خطکش مختلف در جهات افقی و عمودی است. خطکش افقی درست در پایین منوی Ribbon قرار دارد و محل قرارگیری خطکش عمودی نیز در ضلع سمت چپ فایل ورد واقع شده است. این ابزار برای تنظیم نوع قرار گیری متن در صفحه سفید استفاده میشود و حاشیههای صفحه سفید را به وسیله این ابزار میتوان مدیریت کرد.
گزینه Help چیست؟
همانطور که از نام این گزینه مشخص است، هدفش کمک به کاربر در بخشهای مختلف کار با ورد است. میتوان گفت که این گزینه تقریبا در همه نرم افزارها وجود دارد و کاربر در هرجایی از کار خود، اگر با مشکل مواجه شود میتواند از آموزشهای متنی آن بهرهمند شود.
بخش Zoom Control چیست؟
قائدتا زمانی که در حال کار با صفحه اصلی مایکروسافت ورد (Microsoft Word) هستید، ممکن است بعضی از فونتها برای شما کوچک یا بزرگ باشند، یکی از راههای تغییر آنها، انتخاب سایز فونت است، اما در شرایطی که کاربر نخواهد فونت صفحه را تغییر دهد ولی همچنان محیط نرمافزار برای ناخوانا یا بسیار بزرگ باشد؛ اینجاست که بخش Zoom Control به کمک او خواهد آمد. به وسیله دو گزینه (+) و (-) کاربر قادر است تا نمای صفحه ورد را کوچک یا بزرگ کند.
قسمت View Buttons چیست؟
بخش View Buttons شامل پنج گزینه مختلف است که درست در سمت چپ بخش Zoom Control قرار گرفتهاند و در پایینترین منوی صفحه مایکروسافت ورد قرار دارند. از طریق این پنج گزینه که در ادامه معرفی میشوند، کاربر قادر است نوع نمایش صفحه را تغییر دهد.
Print Layout view: این نوع از نمایش مخصوص وقتی است که میخواهید حالت دقیق پرینت صفحه را در هنگام کار با دستگاه پرینتر به نمایش بگذارید.
Full Screen Reading view: این نوع نمایش، تصویری تمام صفحه یا همان Full Screen از فایل ورد به شما میدهد.
Web Layout view: این نمایش به شما نشان میدهد که اگر فایل شما در صفحه وب مانند Internet Explorer به نمایش گذاشته شود به چه شکل خواهد بود.
Outline view: با استفاده از این نوع نمایش، میتوانید تیترها و هدلاین های متن خود را به صورت پشت سر هم مشاهده نمایید.
Draft view: این نوع نمایش مانند Print Layout view است؛ با این تفاوت که بسیاری از تیترها و هدلاینها حذف میشوند. بسیاری از کاربران هنگام مطالعه یک متن طولانی، این نوع از نمایش را ترجیه میدهند.
مهمترین بخش فایل ورد یا همان Document Area
بخش Document Area بیشترین حجم صفحه نرم افزار مایکروسافت ورد (Microsoft Word) شما را در برمیگیرد و مهمترین بخش نیز محسوب میشود، چراکه عمل تایپ و نوشتن در این صفحه سفید صورت میگیرد و سایر گزینههایی که در بالا توضیح داده شد در صورت تغییر در این صفحه اعمال میشوند. خط سفید کوچک و عمودی که در این بخش نمایش داده میشود، " نشانگر الحاق " نامیده میشود و ابزاری است تا به کاربر نشان دهد، عمل نوشتن در کدام بخش از صفحه سفید ورد یا همان Document Area صورت میگیرد.
بخش Status Bar چیست؟
قسمت Status Bar اطلاعات دقیق مربوط به نوشته را نمایش میدهد؛ از جمله این اطلاعات میتوان به میزان کاراکتر یا همان حروف متن و تعداد صفحات آن اشاره کرد.
گزینه کوچک Dialog Box Launcher چه کاری انجام میدهد؟
اگر بار دیگر به بخش Ribbon نگاه کنید، در پایین هر گروه گزینه کوچکی را مشاهده میکنید که Dialog Box Launcher نام دارد. کاربر با کلیک بر روی این گزینه میتواند اطلاعات بیشتری درباره هر یک از گروه های فوق به دست آورد، همچنین امکان ایجاد تغییرات بیشتر در این بخشها برای وی فراهم خواهد شد.
هنگامی که در واژهپرداز Word آدرس یک وبسایت یا صفحه اینترنتی را تایپ کنید قابلیت تبدیل خودکار به هایپرلینک موجب میشود تا آدرس وارد شده به رنگ آبی تغییر کرده و قابل کلیک باشد تا کاربر بتواند با کلیک روی لینک سریعا به آن مراجعه کند.
این قابلیت مفید است، اما هنگامی که قصدتان از تایپ آدرس در یک صفحه چاپ آن باشد، تبدیل شدن خودکار به هایپر لینک آزاردهنده است و باید بهصورت دستی متن را از حالت لینک خارج کنید تا رنگ آن نیز همچون دیگر بخشهای متن باشد.
چنانچه به استفاده از این قابلیت تمایلی ندارید و میخواهید قابلیت ایجاد هایپرلینک بهصورت خودکار را غیرفعال کنید، میتوانید از این روش کمک بگیرید:
نرمافزار واژهپرداز Word را اجرا کرده و به منوی File مراجعه کنید.
از منوی بهنمایش درآمده گزینه Options را کلیک کرده و در ادامه از سمت چپ، به بخش Proofing مراجعه کنید.
در سمت راست، بخشAutoCorrect Options را پیدا کرده و روی دکمه AutoCorrect Options کلیک کنید.
در پنجره AutoCorrect به تب AutoFormat As You Type مراجعه کنید.
غیرفعال کردن قابلیت ایجاد هایپرلینک بهصورت خودکار
در بخش Replace As You Type علامت چکمارک کنار گزینه Internet and network paths with hyperlinks را غیرفعال کنید.
با کلیک روی گزینههای Close , OK تغییرات را ذخیره کنید.
اگر چپ دست هستید و با ماوس و تاچپد کار میکنید میتوانید برای راحتی خودتان جای دکمههای راست و چپ ماوس را عوض کنید. این کار در داخل ویندوز 10 بهسادگی قابل انجام است.
لپتاپها، کیبوردها و تمام دستگاههای اشاره بهصورت پیشفرض برای افراد راست دست طراحی و ساخته شدهاند. اگر چپ دست هستید، باید دنبال لپتاپی بگردید که مخصوص شما طراحی شده باشد هرچند که تمام مدلها بهاین شکل در دسترس نیستند. اما مشکل لپتاپها فقط به اینجا ختم نمیشود.. ماوس و تاچپد هم طوری طراحی شدهاند که دکمه سمت چپ آنها کلید اصلی ماوس است و دکمه سمت راست کلید ثانویه است.
حالا، اگر میخواهید این پیکربندی را تغیر دهید لازم نیست ماوس را عوض کنید بلکه میتوانید دکمه اصلی آنرا تغییر دهید. این کار از طریق ویندوز انجام میشود. چون برای این منظور، تنظیمات اختصاصی درنظر گرفته شده است.
دکمه اصلی ماوس را عوض کنید
اپ Settings را باز کنید و بهقسمت گروه Devices بروید. زبانه ماوس را انتخاب کنید و از منوی کشویی گزینه "Select Your Primary Button" را انتخاب کنید. حالا بهجای گزینه پیشفرض چپ، راست را انتخاب کنید.
تغییر وضعیت دکمه راست و چپ ماوس
این تغییر بهسرعت اعمال میشود. اگر بعد از تغییر، با دکمه چپ کلیک کنید، منوی باز میشود که تا پیش از این توسط کلیک سمت راست انجام میشد. بههمین شکل، دکمه سمت راست آیتمها را انتخاب میکند و وقتی دو بار کلیک کنید، پوشهها، فایلها و برنامههای اجرایی باز میشوند.
این تغییر روی دکمههای ترکپد هم تأثیر میگذارد و هیچ تنظیمی برای جدا کردن این دو مورد از هم وجود ندارد. در واقع، تغییری که روی دکمههای ماوس میدهید دکمههای ترکپد را هم کنترل میکند. همه تاچپدها دکمههای راست و چپ اختصاصی ندارند. بعضی از آنها تنها در حالتی میتوانند کلیک شوند که وظیفه کلیک چپ مدنظر باشد و کلیک راست هم با دو بار ضربه روی تاچپد شبیهسازی میشود. این تغییر روی تاچپدی که بههمین شکل طراحی شده هم اثر میگذارد.
البته، اپهای دیگری هم وجود دارند که با اجرای آنها میتواند کلیدهای راست و چپ ماوس را جابهجا کرد اما بهتر است از همان گزینه از پیش تعبیه شده در ویندوز استفاده کرد.
تنظیم دکمه های ماوس برای چپ دست ها
اگر، بههر دلیلی، منوی کشویی را در زبانه ماوس نمیبینید، در همین تب بهقسمت پایین بروید و روی "Additional Mouse Options" کلیک کنید. با این کار پنچره تنظیمات ماوس باز میشود.
پنجره تنظیمات و ویژگیهای ماوس یک تب Buttons وجود دارد و در داخل آن گزینهای تحتعنوان ‘Switch primary and secondary buttons’ قرار دارد. آنرا انتخاب کنید تا وظیفه دکمههای چپ و راست جابهجا شود.
منوی راست کلیک ماوس یکی از پر استفادهترین ابزارهای موجود در ویندوز است. بسیاری از ما به منظور ارسال فایلها یا پوشهها از کلیک راست ماوس و گزینه Send to استفاده میکنیم. اما ویندوز به کاربران اجازه داده است تا پوشههای دلخواه خود را به منوی راست ویندوز اضافه کنند. رویکردی که فرآیند انتقال فایلها به پوشههای پر استفاده را تسهیل میکند.
اضافه کردن پوشهها به منوی راست ماوس
در حالت عادی در منوی راست ماوس و در منوی Send to شما تنها نام چند پوشه محدود همچون Desktop و Documents را مشاهده میکنید که ممکن است برای انجام کارهای خود از آنها استفاده نکنید. بسیاری از کاربران از پوشههای خاصی به منظور ذخیرهسازی موقتی فایلها استفاده میکنند و بر همین اساس نیاز دارند به سادهترین شکل به این پوشهها دسترسی پیدا کنند.
اگر در طول روز با پوشههای خاصی کار میکنید، به راحتی میتوانید پوشهها را به گزینه Send to اضافه کنید. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید. در شکل زیر به خوبی مشاهده میکنید که در منوی Send to نام یکسری از نرمافزارهای پر کاربرد را مشاهده میکنید.
اضافه کردن نرم افزارها به Send to
شما میتوانید نام برنامههای مورد علاقه خود را به منوی Send to اضافه کنید. بهطور مثال این قابلیت در اختیار شما قرار دارد تا نرمافزار Paint.ne را جایگزین نرمافزار سنتی Paint کرده و در منوی Send to نیز گزینه مخصوصی به منظور باز کردن تصاویر در این منو قرار دهید. این راهکار باعث میشود تا بهرهوری کارها افزایش پیدا کرده و با سرعت بیشتری کارهای شخصی خود را انجام دهید.
چگونه به صدر نتایج گوگل بیاییم؟
این آرزوی بسیاری از کسب و کارها است که به صدر نتایج جستجوی گوگل بیایند. اما چگونه؟ همانگونه که اشاره شد دیگر یک عامل یا دو عامل نتایج جستجو را مشخص نمی کنند بلکه صد ها عامل در تعیین نتایج جستجو پرتو دارند. جالب است بدانید موتورهای جستجو به هیچ عنوان الگوریتم های خود را آشکار نمی کنند. چه بسا اسطوره فرمول کوکا در الگوریتم های موتورهای جستجو نیز صادق باشد. سئو سایت حرفه ای و خدمات پشتیبانی میموس هیچ آدم نباید از فرمول گوگل و دیگر موتورهای جستجو با خبر شود. ولی ارزش رسیدن به صفحه نخست گوگل آنقدر زیاد است که کمتر کسب و کاری به راحتی از کناره آن عبور می کند.
در حال حاضر کسب و کارهای زیاد بزرگواری در جهان شکل گرفته اند که به چهره تخصصی بر روی روش عملکرد موتورهای جستجو شغل می کنند. برای نمونه سایت موز یکی از مشهورترین این سایت هاست. این سایت ها با زحمات زیاد و امتحان و خطا اقدام به پیش بینی شیوه رتبه بندی گوگل می نمایند.
فاکتورهای اثرگذار در نتایج جستجوی گوگل را می تاب به چهره کلی در موارد زیر بخش بندی کرد
چطور میتوانیم پوشهها و برنامههای جدید را به منوی Send to ویندوز اضافه کرد؟
در اولین گام باید به سراغ پوشه یا نرمافزاری بروید که در نظر دارید به منوی Send to اضافه کنید. روی پوشه یا نرمافزار موردنظر کلیک راست کرده، گزینه Send را انتخاب کرده و به مسیر Desktop بروید. با اینکار میانبری روی دسکتاپ ساخته میشود. این راهکار شبیه به زمانی است که از گزینه Create Shortcut در ویندوزهای قدیمی استفاده میکردید.
دسترسی سادهتر به پوشهها
اگر در نظر دارید برنامهای را به منوی Send to اضافه کنید، باید در منو شروع روی آیکن مربوط به برنامه کلیک کرده و آنرا روی دسکتاپ درگ کنید تا میانبر برنامه روی دسکتاپ قرار گیرد.
در مرحله بعد کلیدهای Windows + R را فشار دهید تا پنجره Run باز شود. در پنجره ظاهر شده عبارت Shell:sendto را تایپ کرده و کلید اینتر را فشار دهید. با اینکار پوشه Sendto ظاهر میشود.
اضافه کردن به منوی send to
همانگونه که در شکل زیر مشاهده میکنید، در پوشهای به نام Sendto، همان گزینههای منوی Send to قرار دارند. البته امکان اضافه کردن میانبرها یا نرمافزارها نیز به این پوشه وجود دارد.
در مرحله بعد باید میانبرهایی که روی دسکتاپ کپی شده است درون این پوشه قرار دهید. به این شکل به منوی Send to میتوانید میانبرهای مختلفی را اضافه کنید. برای حذف میانبرهای اضافه شده نیز باید میانبر ساخته شده را از پوشه Sendto حذف کنید. اکنون زمانی که روی یک پوشه یا فایل کلیک راست کنید و گزینه Send را انتخاب کنید، باید گزینههای اضافه شده را مشاهده کنید.
گر بخواهید چند پنجره را در سیستمعامل ویندوز بهصورت مرتب در صفحه قرار دهید، بهتر است از قابلیت Snap کمک بگیرید.
این قابلیت زمانی فعال میشود که شما پنجره را بسرعت به یکی از چهار گوشه یا لبههای اطراف صفحهنمایش انتقال دهید و بهصورت خودکار با یک کادربندی نیمه شفاف بهشما نشان میدهد در صورت تمایل میتوانید با رها کردن پنجره در محل مشخص شده، آن را در ابعاد مشخص مشاهده کنید. در ادامه چنانچه شما این عملیات را تکرار کنید، میتوانید پنجره دیگری را نیز در کنار پنجره اولیه قرار دهید.
قابلیت Snap در ویندوز 10 به یک دستیار چسبناک نیز مجهز است که در صورت چسباندن یک پنجره به لبههای صفحه به شما امکان میدهد تا اگر پنجره باز دیگری نیز در صفحه دارید، در کنار پنجره اولیه بچسبانید. این دستیار چسبناک در چنین شرایطی فضای خالی اطراف پنجره مربوط را با پیشنمایشی از پنجرههای موجود اشغال کرده و میانبری برای چسباندن سریع پنجره در اختیار شما قرار میدهد، ولی در اغلب موارد کمک این دستیار مورد رضایت کاربران نیست و ترجیح میدهند صرفا انتقال همان یک پنجره انجام شود و در موقعیت دیگر پنجرهها تغییری ایجاد نشود.
مرتب سازی پنجره های ویندوز 10
چنانچه شما نیز دنبال روشی برای غیرفعال کردن این دستیار چسبناک هستید، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
به منوی شروع مراجعه کرده و روی آیکون تنظیمات که به شکل یک چرخدنده است کلیک کنید. (میتوانید کلیدهای میانبر Windows + i را نیز فشار دهید)
به بخش System مراجعه کنید.
از ستون سمت چپ روی گزینه Multitasking کلیک کنید.
در بخش Snap از ستون سمت راست، گزینههای متعددی را مشاهده خواهید کرد. برای غیرفعال کردن هریک از امکانات بخش Snap کافی است گزینههای موجود در این فهرست را غیرفعال کنید. همچنین برای غیرفعال کردن دستیار چسبناک آزاردهنده کافی است کلید وضعیت کنار گزینه When I snap a window, show what I can snap next to it را به حالت خاموش تغییر دهید.