حذف عادت های بد و رسیدن به بهترین حالت موجود از خودمان، یک سفر است. یک پروسه است. این چیزیست که همه ما خواستارش هستیم صرف نظر از اینکه متوجه باشیم آیا این خواسته را داریم یا نه
ترک عادت های بد
به احتمال، شما هم با نظریه هرم سلسله مراتب نیازهای مازلو آشنا هستید. به اعتقاد مازلو نیازهای آدمی از یک سلسلهمراتب برخوردارند، بدین ترتیب که رفتار افراد در لحظات خاص، تحت تأثیر شدیدترین نیاز آن لحظه، قرار میگیرد. هنگامی که ارضای نیازها آغاز شده و برآورده می شود، تغییری که در انگیزش فرد رخ خواهد داد بدین گونه است که، به جای نیازهای قبلی، سطح دیگری از نیاز، اهمیت یافته و محرک رفتار خواهد شد. نیازها به همین ترتیب تا پایان سلسلهمراتب نیازها، اوج گرفته و پس از ارضاء هر یک از نیازها، آن نیاز فروکش کرده و نوبت را به نیاز پس از خود میسپارد، تا در نهایت که انسان به مرحله خودشکوفایی می رسد.
طبق نظریه آبراهام مزلو، انسانها وقتی به جایگاه خودشکوفایی میرسند، دارای خصوصیات زیر خواهند بود:
- پذیرش کامل خود
- نترسیدن از هرگونه ریسکی و گام برداشتن در مسیرهای ناشناخته
- شاکر بودن و لذت بردن در هر لحظه از زندگی
- داشتن انگیزه برای رشد و توسعه
- توانایی در داشتن روابط عمیق و با مفهوم
البته باید توجه داشت که برآورده شدن نیاز های اساسی انسان الزاما به معنی رسیدن به مرحله خود شکوفایی نیست، بلکه ارضاء و رفع نیاز های اولیه شرط لازم برای خود شکوفایی است و لی کافی نیست. ترک بسیاری از عادت های بد برای رسیدن به این جایگاه لازم بوده و به همت و تلاش بسیاری نیاز دارد، اما قطعا شدنی است.