به منظور حفظ آرامش در شرایط بحرانی، نفس عمیق بکشید و با مثبتاندیشی به حل مسئله بپردازید و از کمک گرفتن از دیگران ابایی نداشته باشید
چگونه خونسردی خود راحفظ کنیم
انسان برای ادامه زندگی و رشد، نیاز به پیدا کردن روشهایی برای کنار آمدن با فشار و ناملایمات روزمره دارد. مطالعات زیادی وجود دارند که نشان میدهند حفظ آرامش در شرایط بحرانی، با بهرهوری، رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند. چند نمونه از روشهای کنترل احساسات و حفظ آرامش را در اینجا ذکر میکنیم:
۱- در ذهنتان برنامهای داشته باشید
معمولا ما نمیدانیم خارج از محل کار یا منزل چه اتفاقی قرار است رخ دهد و ما را تحت فشار روانی قرار دهد، اما گاهی میتوانیم از پیش ایدههایی در این باره داشته باشیم. حتی داشتن یک فرمول ساده در ذهن، به راحتتر کنار آمدن با مسئله کمک میکند. مثلا تصور کنیم که اگر اتفاق X رخ داد من کار Y را انجام میدهم.
۲- بر روی یک کار تمرکز کنید
معمولا انجام چندین کار به طور همزمان، هر شخصی را دچار دستپاچگی و اضطراب میکند. سعی کنید تا حد امکان بر روی یک کار تمرکز کرده و پس از اتمام آن به سراغ کار بعد بروید. در زمانهای بحرانی نیز برای کارها اولویت قرار دهید و آنها را به ترتیب اهمیت انجام دهید.
۳- انعطافپذیر باشید
فرقی نمیکند که چقدر در برنامهریزی و اولویتبندی کارهایتان دقت به خرج داده باشید. گاهی اوقات اتفاقات بیرونی میتوانند همه برنامه ریزی های شما را تحتالشعاع قرار بدهند و باعث آزردهخاطری شما شوند. در این مواقع باید در مدت کوتاهی دوباره فکرتان را متمرکز کنید و تنها کاری را که در آن شرایط حساس لازم است انجام دهید تا با مسئله جدید کنار بیایید.
۴- تا ۱۰ بشمارید
گاهی اوقات ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که تمرکز شما را بگیرد. ممکن است مسئله پیش رو کاملا بیرونی باشد و کاری از دست شما برنیاید اما شما موظف هستید به کار خود ادامه دهید. در این مواقع کمی دست از کار بکشید و شرایط جدید را با دقت مورد بررسی قرار بدهید. تا ۱۰ بشمارید و دوباره به کار بازگردید.