مدیریت هزینه و درآمد آن هم طی ماه یکی از دغدغه های اصلی خانواده های ایرانی است؛ اما همیشه راهکارهایی وجود دارد که می تواند به تناسب دخل و خرج شما تا انتهای ماه کمک کند.
«دخل و خرجمان با هم نمیخواند!» این جمله شاید دغدغه بسیاری از آدمهایی باشد که هنوز ماه به پایان نرسیده، با جیبهای خالی و کلی قرض و بدهی روبهرو هستند. در این وضعیت اقتصادی که روزبهروز با تورم و گرانی و بیکاری مواجه هستیم، اداره کردن جیب و درآمد احتمالا از ضروری ترین مهارتهایی است که باید آن را یاد بگیریم. اگر شما هم از آن دسته آدمهایی هستید که خرج های زندگیتان به حقوقتان نمی رسد، احتمالا این گزارش می تواند به شما کمک کند.
چگونه «جیب خالی» و «پز عالی» داشته باشیم؟
اولویتهای خود را بشناسید
اول از همه باید میزان دقیق حقوق خود را بدانید و متناسب با آن هفتگی، ماهانه یا حتی سالانه برای چطور خرج کردنش برنامه ریزی کنید. اگر در ابتدای راه هستید و احتمالا پول زیادی پس انداز ندارید، سعی کنید اول از همه هزینه های خود را ردیف کنید و با درآمد خود هماهنگ کنید.
قاعدتا اولین نیازهایی که باید برای آن برنامه بچینید، نیازهای ضروری مثل خوردوخوراک، پوشاک و مسکن است. اگر برای همین ها هم پول کافی ندارید، پس مجبورید هزینههای خود را حتی الامکان پایین بیاورید. می توانید با بردن غذای خانگی به سر کار یا حتی بسنده کردن به غذاهای ارزان تر مثل ساندویچ فلافل در کوتاه مدت خرج خود را کم کنید.